20.01.2018 г., 20:25 ч.

Огнена любов 

  Поезия » Любовна
397 3 8

Обичам дъха ти, любима,
окичен с венец за живот.
Наричам пенливото вино
по име звънливо „любов“.

Очите ти фини целувам,
пътувам към синьо море.
От твоите длани купувам
страстта, умножена по две.

Нощта е отново „засмяна“.
Не зная какво ѝ тежи.
Дали е от мъка пияна?
Какво на сърце ѝ лежи?

Подавам ти ледено вино.
Отпивай на глътки. Горчѝ!
Обичай живота, любима,
и негова дама бъдѝ!


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??