16.07.2013 г., 19:33 ч.

Огнено 

  Поезия » Любовна
861 0 2

Станал ли си с огъня ортак

не сънувай тесни коловози.

Че във тях, повярвай, няма как

да узнаеш кой си… И защо си

 

трънчето в спокойната пета

на живота, доскучал до сиво…

Огънят в очите на жена,

дето те будува…

                       И е диво

 

онова несбъднато небе,

свлечено в безпаметните нощи…

Днес светът ми утрото краде

и крещи безмълвно… Искам още

 

да осъмва влюбен и без дъх,

да полита… Лудо да пропада…

А веднъж достигнал своя връх

дълго да вали във тишината…

 

Огън ли съм в твоите мечти

забрави досадните въпроси.

В мойта страст за дълго остани…

После си тръгни със стъпки боси…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??