17.01.2018 г., 20:02 ч.

Огромна злобна муха (сюреализъм с щипка реализъм) 

  Поезия » Философска, Друга
404 1 3

Огромна злобна  муха,
със гнойно – пъпчиво лице,
потрива ръце.
Чепати, космати,
като салати крилати.
И казва:
„Аз съм огромна злобна муха,
със гнойно – пъпчиво лице,
със черни,  космати,  крилати ръце,
но имам сърце,
което е незаето, 
                             проклето,
                                               напето.
Обвито във слой тлъстина,
която ползува предимно за храна.
Аз го имам отдавна в гърдите.
А вие самите?
Какви сте?
Такива добрички,
                               като ученички.
Такива красиви,
                                но сиви.
Без гной по лицето.
Без трепет в сърцето.
Защото го нямате!
А аз, макар и огромна, злобна муха,
го имам.“

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??