ОГЪН
Не знам дали си тази, от която имам нужда,
дали са спомените вече с прах покрити,
дали за мен жена си свята или чужда
с чувства вечно във мъгла обвити?
Още да те търся ли в нощта с очи зелени,
да оставя ли душата бяла да изстине,
ще пулсират ли за тебе мойте вени,
любовта когато си замине?
Да пиша или всичко да изтривам,
ще искам ли да свиря и да пея?
Или чувства да прикривам...
искам, но не го умея!
Аз съм просто страст и огън,
нали така съм сътворен?!
Друго сякаш аз не мога,
горя и ставам тлен!
27.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Всички права запазени