14.12.2009 г., 15:03 ч.

Огън без дим 

  Поезия » Любовна
834 0 3

Потърси ме в зората, окъпала утрото

и посрещнала ранните жълти лъчи,

потърси ме в гората, от дъжда изчистена,

закрила малките, крехки треви.

 

Потърси ме в звездите, тайнствено мигащи,

като очите дълбоки, добри,

в езерата, реките, скалите велики,

във простора навред ме търси.

 

Отвори си ръката, в дланта си ме чакай,

там може би ще поспра,

от лицето сълзата течаща не махай -

ако съм аз - усети ми вкуса.

 

Потърси ме в душата си - бистра и чиста,

ударите на сърцето броя,

разходи се във вените - кръв дето плиска

и там се разливам, горя.

 

Вселената знае, че в миг като вечност

с теб се сляхме във атом един,

луната засвети от тази сърдечност

и се превърнахме в огън, огън без дим...

© Милена Войкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??