7.10.2020 г., 12:10 ч.

Огън и лед 

  Поезия » Друга
181 3 4

Ще изпратя една телеграма,
на която ще пише: любов...
Ще копнея, когато сме двама,
да въздишам по изгрева нов.

 

Като стъпка на залез цикламен,
като допир до моята длан –
ти си тръпка, а аз съм измамен
и живея в химерите сам.

 

Ще изминат летата горещи.
Ще те търся в стотици лица.
Ще изляза на хиляди срещи,
но за мен ще останеш една.

 

Ще те пазя в сърцето, което
сто морета ще мине за теб.
Любовта украсява небето,
а животът е огън и лед...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??