28.12.2022 г., 23:57 ч.

Огън лумнал искам да бушува 

  Поезия
222 2 1

Чуваш ли ме в този леден мраз,

толкова премеждия пребродих?

Знам, че ми е нужна твойта власт,

твойта светлина, за да ме води.

 

Аз съм скитник, трудно оцелял –

сред стихии само в тебе вярвам.

Толкова жадувам да съм цял,

за да стихне болката коварна.

 

Раните отдавна ми кървят –

в скъсаната риза пò болеше.

Знак ми дай, за да намеря път,

щом го зърна, ще съм безпогрешен.

 

Чуваш ли ме в този леден мраз,

не навън – в душата ми лудува?

Запалѝ ме с дивата си страст –

огън лумнал искам да бушува!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Толкова жадувам да съм цял,
    за да стихне болката коварна." - винаги ми е интересно да чета красива мъжка поезия;
Предложения
: ??:??