28.12.2015 г., 16:02 ч.

Огънят 

  Поезия
362 0 2

 

 

 

 

Всеки живее своя ден,

в своя дом, сред близки,

ден-празник, слънчев и усмихнат

или във вълма мъгла, студен,

от грижите притиснат,

натежал от трудни мисли ...

Не позволявай студ  да те сковава,

намисли си вътре своя топлина,

с език да те лизне като пламък,

да стъпиш в горещата жарава -

възкръсва само в огъня душа ...

Намисли си каквото искаш,

каквото можеш, но все пак,

знай, че ако се и разискриш,

значи жив гориш и пречистваш

до светло тъмното в този свят ...

 

... опияняващо, нали!,

да останеш свят ...!

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??