25.07.2008 г., 10:14 ч.

Огърлица 

  Поезия » Любовна
756 0 15
Герданът ми се скъса. Разпиля се.
Мънистата потънаха в тревата -
опитвам се във шепа да ги събера,
но вместо тях събрала съм росата.

От слънцето ще взема златна нишка,
от росни капки ще нанижа нов гердан,
при теб ще дойда и ще те попитам
какво от мен ще искаш да ти дам.

Ако поискаш слънчевия наниз,
ще си отида, без да те виня.
Но ако искаш мен самата... Прегърни ме.
И замълчи - сама ще разбера.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??