Oх, да можех аз да пиша,
щях да се обезсмъртя,
щях като Луций Ахенобарба
поеми в пепел да творя,
Щях да възхвалям красотата своя,
Троя, музата на гениалността,
щях да свиря на любимата си лира,
всред огъня на нощта.
Щях Луната да обагря,
с морета от порочната ви кръв,
щях да погна зевса, този глупав шут!
О! Аз обичам да обличам
суетата своя в цветни слова,
коня си в сенатор ще въздигна,
само да си угодя!
© Александър Всички права запазени