Аз съм толкова малък пред теб,
ти си толкоз могъщ и огромен
и сега си изправен пред мен
свиреп, своенравен, избухващ
със ярост, съсипващ, коварен,
без чувства, без памет, без спомен,
без милост и прошка
и макар да съм малък пред тебе,
аз ще взема кураж от бездната безбрежна,
ще те сложа във чаша кристална красива,
ще изпия до дъно водата горчива
и така аз през теб ще премина.
© Ник Всички права запазени