25.09.2023 г., 7:07 ч.

Океанът се ражда от ручей 

  Поезия
114 4 3

ОКЕАНЪТ СЕ РАЖДА ОТ РУЧЕЙ

 

... вятър къща и граници няма, както рибата няма си дом –

тази мъдрост я помня от мама и повтарям си я мълчешком,

остарях, оглупях общо взето! – ала както животът върви,

щом реша да преспя на полето, Бог ми стелва бездънни треви,

в звездни бездни безмълвия пия и записвам ги с черен молив,

 

кашалот сред пасажи скумрия, безграничен, свободен и див,

вече знам да мълча – и говоря само простите мъдри неща –

просто ние – летящите хора, носим светлия код на света,

цял живот на трептежи се уча от глухарчето – шепица пух,

океанът се ражда от ручей, а човек – от библейския Дух.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • просто ние – летящите хора, носим светлия код на света,
    ...
    океанът се ражда от ручей, а човек – от библейския Дух.
  • С Валя!
  • просто ние – летящите хора, носим светлия код на света,

    Благословени просвещения!
Предложения
: ??:??