28.12.2011 г., 16:22 ч.

Околоколедно 

  Поезия » Хумористична
521 0 9

 

ОКОЛОКОЛЕДНО

 

 

Нямам думи, нямам чувства.

Аз съм гражданин за пример.

Кукуригам със петлите всяка сутрин.

Всяка вечер с ярките заспивам.

 

Всичко е наред при мене –

ясно, точно и прозрачно,

както в книгите на Свети Петра –

всеки името си на редичка чака.

 

Нека стане к'вото Господ каже,

мене никой няма да ме пита.

Виж какви дървета важни

плачат. Те са със предимство. Нека минат.

 

А за мене има време.

Цели векове ще ви разказвам

за птици, за влечуги и проблеми

по пътя към върха и на обратно.

 

И така ще бъде, докогато

над света луната още дреме.

 

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??