22.01.2019 г., 23:58 ч.

Окото на града 

  Поезия » Пейзажна
237 0 0

Голеят дърветата, пътеката пустее...
Сивее окото на града.
На среща днес са се решили
светлината, водата и леда.

Ласката на слънцето е нежна,
но достига езерните тъмнини.
Огрява алеята крайбрежна
и рее се в небесни висини.

Окото сякаш се пробужда,
сълзата му потича към брега.
Сънят си януарски то прокужда,
макар да е замръзнало в снега.

В очното му дъно животът продължава...
Тъмни сенки грациозно вият снага.
Да поспреш за миг си заслужава
и да разтвориш в него своята тъга.

© Zlatka Аndonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??