15.10.2018 г., 7:45 ч.

Октомври 

  Поезия » Пейзажна
1051 12 36

Тъй е запленен октомври,

че изглежда няма грижи.

Топъл есенен бездомник:

пред очите ми се ниже.

 

Разпилява се богато,

ляга в нивите на припек...

Дори не събира злато

с вятъра в горите.

 

Тишината е прекрасна!

И унесен в топла дрямка,

все сънува лятно щастие,

за да дири тръпна сянка.

 

Кой да вземе и му каже,

че дните му са преброени?

Нощите стоят на стража

под звездите охладени.

 

Тъй ще мине и замине

без да мисли много-много...

Само някаква тревога

нощем буди дим в комините.

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??