4.10.2022 г., 10:17 ч.

Октомври е 

  Поезия
465 2 2

Събудих се … Зора … Листа потрепват,
въздушният им танц е уникален.
Октомври е … в очите ми полепват,
изящни цветове със дух прощален.

Октомври е, а сякаш ме зове
на мартенската дързост топлината.
И птиците ги няма … но криле
от паднали пера лежат в земята.

Октомври е – жадувам за крила,
душата ми да полети безбрежно.
Че толкоз ми е нужна светлина –
пропито е сърцето ... със копнежност!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??