Грехът и болка са в едно,
притихнали са до олтара.
Една жена - един монах
с изтръгнати сърца остават.
В полумрака - силуети.
Очите му са пълни със сълзи.
Една свещица само свети.
Тя моли Бог да ù прости.
Икони - безучастни в храма
и Бог над тях е замълчал
пред чувства и любов голяма
опрощение е вече дал...
Тя моли се за любовта,
за дом, деца, огнище...
но той обет на Бог е дал,
превръщайки я в пепелище...
© Nina Toshich Всички права запазени