Mar 28, 2013, 6:33 PM

Олтар 

  Poetry » Love
479 0 5

  

Грехът и болка са в едно,

притихнали са до олтара.

Една жена - един монах

с изтръгнати сърца остават.

 

В полумрака - силуети.

Очите му са пълни със сълзи.

Една свещица само свети.

Тя моли Бог да ù прости.

 

Икони - безучастни в храма

и Бог над тях е замълчал

пред чувства и любов голяма

опрощение е вече дал...

 

Тя моли се за любовта,

за дом, деца, огнище...

но той обет на Бог е дал,

превръщайки я в пепелище...

© Nina Toshich All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??