Нагонът повелява
да открия
истинската
своя същност.
Неведоми закони
все към огъня ме дърпат-
с шепа въглени
да обгоря
старите пристрастия.
На кладата изгаря
не плътта,
а лустрото.
Наметната с
дъждовно огледало,
невидима
за силите на злото,
оголеното его ще оставя
като жертвен дар.
Не ме е страх от огъня!
Това е моето чистилище,
оброчище с наричане и
огнено предверие към храм.
© Росилина Хесапчиева Всички права запазени