15.02.2024 г., 8:56 ч.

Омагьосан кръг 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
146 0 1

Какво делим с теб, 

че все още не мога да се

разплатя със съдбата?

Нещо твое ли взех,

откраднах ли нещо,

губейки себе си в тишината?

 

Банален момент без развой,

тъмен тунел в самотата,

изход - зазидан от свои,

кръстопът - издигнат от двама.

 

Напразно стоя и очаквам.

Като изсъхнал цвят се прощавам в съня.

Мигар пробуждам се плавно,

после клетви запращам,

заставам на прага

и чакам, чакам и бдя ...

 

Какво делим още с теб?

Все още не мога да се разплатя

със съдбата!

Нещо твое ли взех,

откраднах ли нещо,

губейки себе си в тишината?

 

 

© Любима Маеркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми, че си доста активна и качваш смело произведенията си Иначе вероятно си му откраднала душата....
Предложения
: ??:??