20.02.2019 г., 14:07 ч.

Омръзна ми 

  Поезия » Философска, Друга
895 2 2

 

Омръзна ми да бъда социална,

да мисля позитивно и на глас

в една комуникация банална,

която всеки ден протича между нас.

 

Не приемам любопитството нездраво

и тихите стрели на завистта,

и лицемерно поощряващото „Браво!“,

когато всъщност искат ме в калта.

 

Омръзнаха ми притчи за успеха,

измерващ се с компромис и пари

и гурута във златоткани дрехи

с поуки как животът се строи.

 

Омръзна ми доброто да се крие,

а злото да издигаме във култ.

Омръзнаха ми мантри на безсилие

и свестния да считаме за луд.

 

Омръзна ми главичка да прекланям

пред силата на хитрия неук.

И нека да се смее бай ви Ганя –

аз Дон Кихот съм. На света напук.

© Цвеке Шарено Всички права запазени

Произведението е включено в:
  904 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??