18.11.2010 г., 10:17 ч.

Онази 

  Поезия » Любовна
557 0 1

Ти днес ми каза, че не съм жената,

която би желал за себе си до гроб...

А помниш ли в прегръдките ми колко плака,

като дете, примиращо за нежен зов?

 

Дали във нечий женски скут си плакал,

а тя те е последвала без думи, мълчешком?

За нейната милувка не си чакал,

но тя те е прибрала, като майка в своя дом...

 

Онази, ходеща без име и без блясък...

Онази, невидимата за хорските очи...

Онази, със лице, опръскано със пясък...

Онази, чиито мокри стонове запали ти...

 

Онази съм, а някога бях "скъпа"...

Сърцето ти с невинни думи съживих...

Онази, със чиято радост те окъпах

и кървавите капки лед строших!

 

***

Коя съм аз?

За тях "онази"...

Но нечий глас

ме вика с "тази"...

 

Коя съм аз?

За тях "обикновена"...

Но твоят глас

крещи "неземна"!

 

Коя съм аз?

Аз мога и да съм "онази"...

Но твоят глас

презира чужди фрази!...

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Моето лично мнение е, че е можело да мине и без втората част... но щом си решила, така да бъде!

    Ти днес ми каза, че не съм жената,
    която би желал за себе си до гроб...
    А помниш ли в прегръдките ми колко плака,
    като дете, примиращо за нежен зов?

    Ето това като че ли ми се наби в ума, перфектна строфа!
Предложения
: ??:??