13.12.2017 г., 0:53 ч.

Онази чуждата 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
661 1 6

И тази нощ ти няма да си същия.
Лицето ти ще пари от целувката.
Ще те болят очите от съмнение –
дали пък знае вече тя за чуждата.

 

Ще късаш от безсилие завивката
неспособен да изгониш другата,
която и в съня ти идва хубава,
но и там е пак онази – чуждата.

 

И ще бродиш буден, ще се мразиш.
Празен и студен ще гледаш къщата.
Ще пушиш, пиеш и проклинаш –
как допусна да обичаш чуждата.

 

И това ще се повтаря всяка вечер –
вечерята, детето и жената същата,
която те прегръща със омраза,
а дори не знае за онази – чуждата.

 

© Теодорина Аначкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??