29.11.2008 г., 22:30 ч.

Онази тишина 

  Поезия » Друга
894 0 19

Спомни си за онази тишина,
в която, неми, миговете спират.
Във нея няма разум и вина.
Във нея слепи чувства се намират.

Спомни си за ония две ръце,
които сутрин сбираха звездите.
И как плетяха ми от тях венец,
а той в косите ми все още скрит е.

Спомни си за очите ми - бадем,
разцъфнали с цвета на пищна младост.
Те още са вълшебният мехлем.
Те още пазят тихата ти радост.

Спомни си ме, каквато съм била.
Каква ще бъда - аз ще ти покажа.
Спомни си пак онази тишина.
Ако не можеш - аз ще я разкажа.

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??