9.07.2014 г., 21:14 ч.

Онзи, който изчука душата ми 

  Поезия
1056 0 0

Онзи, който изчука душата ми.
С него се чувствах качествено.
И мисля събра ни съдбата ни, 
но всъщност бе истинско свлачище...

 

Той е маниакално първичен.
И никога не се интересува от мене…
По всички идеали – различен.
Груб, недодялан и пълен с проблеми.

 

И всъщност той е Онзи
дето в книгите с главна буква изписват.
Онзи, който изчука душата ми
без намек да искам, без да обича.

 

Той не искаше дори тялото ми.
Той не искаше любовта и живеца.
Празни приказки са нататъка,
той е дявола в облика на светеца.

 

Нямаше ни любов, ни обичане.
Душата му се нуждаеше от душата ми.
Душата му моята грубо събличаше.
И една пред друга стояха изправени.

 

Онзи, който изчука душата ми.
Бих го описала малко по-лирично.
Но всъщност няма лиричност и капка.
Няма дори смисъл или логичност.

 

Вярвам, съдбата събра ни.
Вярвам също - имаше причина.
Но не е същата вече душата ми.
След онзи, който я изчука и замина.

© Михаела Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??