14.10.2011 г., 22:06 ч.

Онзи свят, който е тук 

  Поезия » Философска
566 0 2

 

Онзи свят, който е тук.
                                       (вдъхновено и посветено на Макс Коен)

за ада говореха
било неуютно
горещо и някак дори задушно
ни дъх да поемеш
ни да запреш
душата там нямала
болка или копнеж
НИЩО
пустиня
но от онези
в които еднакво жилят
жега и студ

а за тук
колкото толкова

стига
за разделен комат хляб
да тръгнеш и върнеш до люлка
и благодарен да въздъхнеш богат
тук бях преболях
и време и много умора
най-жив в живота горях
щом отпих го от дъно до Бога
за избор
и дума не може да става

онзи свят който е тука
се дели на тънки резени хляб
и солта посипана наслука

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??