30.11.2021 г., 13:09 ч.

Опит за аналогия със Спиноза 

  Поезия
345 1 0

„verum index sui et falsi“ — Spinosa* **

 

любовта —
светиня
е

 

и
на самата себе си —
първопричина

 

......................................................................................

 

извори:

 

*
„verum index sui et falsi“ — Spinosa

 

дословен превод:

 

[истината
е крайъгълен = (пробен) камък
на самата себе си
и на лъжата] — Синоза

 

**

https://de.wikipedia.org/wiki/Verum_index_sui_et_falsi 

 

 

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??