7.09.2022 г., 13:58 ч.

Опит за беглаголно 

  Поезия » Гражданска
220 3 10

Зора. Копнеж. Жадуван връх.

Път дълъг, безконечен.

И труд, и пот. И ден, и нощ.

Човешки порив вечен.

 

В безпътието, светъл лъч.

Надежда, мантра нова.

Съдба. Борба. Без меч, без кръст.

Понякога с отрова.

 

Прегръдка. Вяра. Топла длан.

Приятелска опора.

Красиво сбъднат чакан блян.

Достигнат връх в простора.

 

Душевен полет. Благодат,

напомняща за песен.

Небесен ангел и шейтан.

Живот нелек, нелесен.

 

Успех. Доволство. Прокопсия.

Миг тъй безумно кратък.

Успешно сбъднати мечти.

И ето ни… оттатък…

 

Ромашка

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??