14.08.2009 г., 10:46 ч.

Опит за обяснение 

  Поезия » Друга
520 0 5

Животът ми
сякаш на филм
предварително някой
(сигурно Господ)
заснел
на голяма прозрачна касетка.

После някой друг
(Дяволът сигурно)
с Господ е пил
или просто е бил,
или май се е сбил
и изпуснал на пода,
така че да станат парчета.

Посъбрал ги набързо,
слепил ги със плюнка,
пъхал касетката
обратно на рафта... 

А аз съм седнала
да се чудя защо
ми се случват неща,
които по-рано
с тревога
съм ги очаквала!

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??