14.05.2008 г., 9:03 ч.

Опитвам се 

  Поезия » Друга
746 0 3
Опитвам се да летя
в небе от пъстроцветни думи
дори и без крила,
но окъпана от звездни струи.
Опитвам се...
очите да отворя
без страх...
в душата черното да преборя.
Не съм успявала досега,
оттам са и охлузените колена,
и раните по ръцете
треперещи, но стискащи крилете...
Опитвам се...
пристъпвам до ръба в тъмата
и погледа ти изгубвам в тишината
за последен път
(от опити живота си отиде),
с ръце разперени...
безкрила душата ми да литне.

© Лара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??