19.09.2019 г., 8:02 ч.

Опиянение 

  Поезия » Друга
218 0 2

Опѝти са поетите от рѝми,

поклащат се на ямба в стъпка.

Душите им, докрай раними,

изпили са метафорната тръпка.

 

Поседнали за малко, с " Хайку",

довършват се с петстъпен анапест.

Отпиват от хорея тайно,

тъй музата си пазят те от стрес.

 

Опѝти са поетите, не крият,

към римите са пристрастени.

Те пият, до забрава пият...

Пиянството им е прекрасно.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Георги! Все пак всичко с мярка, да внимаваме да не се наримуваме прекалено, та да се излагаме след това.😁!
  • Наздраве 🍷
    Поздравявам те :=))
Предложения
: ??:??