28.04.2010 г., 14:26 ч.

Определение за Поезия 

  Поезия » Друга
751 0 3

 

 

 

                                   Определение за Поезия

 

                                                            В учебниците е пропуснато

 

 

                           Радост                          Към бъдното

                           и тъга.                           сигнал.

                           Болка.                           От факел -

                          Самота.                          силен огън

                          Поривът                         разгорял..

                          към Свобода.                Залутана

                          Борба.                             искра.

                          Покой.                            Стихия

                          Мечта.                            и магия.

                         От детството                   Страст.

                         останала                           Мъдрост.

                         игра.                                  и шега…

                         Молитва.                          Живот

                         Зов.                                    и смърт.

                         От миналото                    Божествен

                          спомен.                             знак.

                                             С Ъ Д Б А!

 

                                                                     Wali.  (Виолета Томова)

 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не може да се обхване необхватното! Всичко което изброяваш е вярно, но може и още една, и още две колонки да добавиш!
  • Поздрав и от мен, Вили!
  • Здравей Вили! Сърдечни поздрави!!!
    ...
    за дните си, за шанса с много и с разумно чувство да обясня мечтите си, за пъстрия и шарен свят, за хората от този и от онзи свят, за близки и далечни думи и следи, за бъдеще и минало, за всяко "карай" или "може би" намирам в дън душа словата... и ти Благодаря- за Светлината!!!
Предложения
: ??:??