26.08.2020 г., 16:04 ч.

Опрощение 

  Поезия » Философска
417 0 1

Огрели празнично лъчите,

денят не е еднообразен.

Дори и да си зад стените,

не си на този свят напразно.

 

Стените тъмни като от катран,

икони са от светлина погалени.

Над тебе сякаш тъмният таван,

той храм е в свещите запалени.

 

Дори да мислиш, че го няма Бог,

Всевищният те наблюдава.

Там от далечният амвон висок,

за добрини и грешки той решава.

 

И не мисли, че си от него скрит,

през ум дори туй да не ти минава.

Каквото да правиш или пък решиш,

в молитвите си винаги го споменавай.

 

Той чува лесно чистите души,

грешили даже щом го споменават.

Изкупват грешки бистрите сълзи,

на искрените винаги прощават!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На искрените никой не прощава Виж на лицемерните - да. Но пък що за живот е това-цял живот да лицемерничат. Дано успеят да простят на себе си, че никога не са били себе си
Предложения
: ??:??