13.09.2007 г., 9:39 ч.

Оптимист 

  Поезия
608 0 3
 

                             Оптимист

         


                  Мъдрият човек свободно сам избира

                  да бъде скромен весел оптимист.

                  Не трябва мускул срочно да набира,

                  за да се справи с тежка криза - непукист.


                  Непоправимо вярва в изхода случаен:

                  той винаги изглежда му красив...

                  Че то в живота, с мъдрости безкраен,

                  ще му е нужен пак финал щастлив!


                  И с гордо чело трудностите среща.

                  Не спира пред поредния проблем.

                  С гърди открити винаги насреща

                  и с дух - объркван, но непобеден!


                  И може да не вярва във вълшебства,

                  но изживява всичко като малко чудо...

                  Вселената неспирно му нашепва

                  и път му сочи - другите да буди!


                  Безкраят, може би граничи с лудост...

                  Преградите поредни няма да са пречка -

                  духът, щом зареден е с младост:

                  той бодро следва вярната пътечка...

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??