30.08.2007 г., 23:02 ч.

Оптимистично 

  Поезия » Философска
778 0 0
 

 

Оптимистично

 

 

Лети  лети, времето не спира,

не спира дъх дори да си поеме,

поеме ли си пак се взира,

в далечен светъл хоризонт.

 

Прегръщаш миналото и вървиш,

с ръка улавяш миг след миг

и като топъл Черноморски бриз,

с времето се ти надбягваш.

 

Щастливи спомени остават в теб,

несгоди, мъки бързо отминаваш

и пак поглеждаш устремен напред,

за нови трепети останал жаден.

 

Прелитат дните, както птиците на юг,

секунди чезнат в бездната безкрайна,

а някъде във хоризонта са мечтите ти,

там някъде очакваш изненади.

 

Дали ще бъдеш по-щастлив тогава,

дали ще имаш своята победа тъй желана,

та ние никога не спираме да търсим,

живота ни е вечна надпревара.

 

Летиш и ти със времето и мислите,

сънища, мечти несбъднати, желани,

да бъде ден във който ти ще осъзнаеш

и от живота си доволен ще останеш.

 

Да бъде някога, когато ще се радваш,
Вярата да бъде твоят ангел земен,
Надеждата да е пътеката в живота,

а Любовта да бъде твоят огън.

 


Мартин

29.08.2007


 

© Мартин Аргиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??