16.03.2016 г., 23:42 ч.

Оптимистично 

  Поезия » Гражданска
315 1 0

 

Размисли по повод честването на

 03.03.2016 г. на вр.Шипка.

 

Българийо, започваш да възкръсваш,

навред се веят твоите знамена

и с тяхното плющене възвестяваш,

с безродните, че влизаш във война!

 

Във робско време смирен роб не беше,

към свободата гледаше напред

и с вярата във бъдното вървеше

и знаеше, ще дойде твоят ред!

 

На Шипка се качихме днес  сплотени

от  вярата във българския род,

от правотата своя вдъхновени

и с устрема към по-добър живот!

 

А знаехме единството е сила,

и българското знаме ни зове,

че българската кръв е победила

тиранството през всички векове!

 

Че важна е за нас земята свята

земята на великите деди,

които ни предадоха мечтата

през времето,която ги води!

 

Мечтата за държава на народа,

свободен,героичен, вдъхновен,

държава,силна,справедлива,горда

уверена във утрешния ден!

 

Ще ометем безродни политици

продажни учени и врагове

Ще стегнем здраво нашите редици,

България за битка ни зове!

 

Не ще оставим нашите герои,

те смело ще ни водят все напред!

Ще пазим зорко ценностите твои,

в света ще ги разпръскваме навред!

 

Защото тоя свят голям е грешен,

изпълнен със омраза и беди

и трябва му сега лечител спешен,

та дяволския род  да победи!

 

13.03.2016 г.

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??