2.08.2017 г., 9:42 ч.

Оптимизъм 

  Поезия
164 0 1

Някой ден, някой ден ще сме силни

да обърнем съдбовно света,

да се върнем при първия извор,

утолявал ни с капки роса

 

по напуканите ни устни.

Някой ден, нещо в нас променил,

ще се върнем. Дали ще ни пуснат?

Катинарът ще бъде изгнил.

 

През ръждясалите решетки

и с прорасла до пояс трева

ще го зърнем, но как ще го стигнем

да отпием отново вода?

 

Някой ден, някой ден търпеливи

ще приседнем в последния час,

неочакващи и спасили

само спомен за извора в нас.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Извора е в нас. Защо да чакаме някой ден? Може да се нуждае от почистване, но... Поздрав! Хубава тема и хубав стих.
Предложения
: ??:??