19.09.2013 г., 22:12 ч.

Орисани от лято 

  Поезия » Любовна
856 0 7

Узряха дюли, ябълки и грозде,

наляти с топли ласки слънце.

И да не искаш да си скъсаш,

по дяволски те мами сладостта им.

Поглъщаш лятото на глътки,

като зърна  се ронят спомени

и хукваш подир облаците бели,

и се надбягваш с вятъра по покривите,

летиш високо над земята

със есенните листи пощурели.

Орисани са казват по небе да ходят

щастливите и влюбените хора.

 

 

Весела ЙОСИФОВА

2013 г.

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??