Узряха дюли, ябълки и грозде,
наляти с топли ласки слънце.
И да не искаш да си скъсаш,
по дяволски те мами сладостта им.
Поглъщаш лятото на глътки,
като зърна се ронят спомени
и хукваш подир облаците бели,
и се надбягваш с вятъра по покривите,
летиш високо над земята
със есенните листи пощурели.
Орисани са казват по небе да ходят
щастливите и влюбените хора.
Весела ЙОСИФОВА
2013 г.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados
Ех, че си...!