В един прекрасен майски ден
се бях качил във планината
и на полянка край реката
бях внезапно осенен
с една идея малко луда -
да нарисувам пеперуда.
Статив си сложих и бои.
Върху платното отначало
представих си нещата в цяло,
с тръпнеща ръка дори
нахвърлях край една река
дърво, полянка и цветя
и пеперуда в преден план,
а краските й по крилата
ми оцветиха и душата ...
Но чакай малко - липсва блян,
тя уж ме гледа със очи,
а пък живот - не й личи.
На мъката сърцето в плен -
на две се счупи и заплака.
Потрепна четката, зачака,
но бях отново осенен -
и тя, и аз ще сме добре
с по половинка за сърце.
© toti Всички права запазени