11.01.2009 г., 20:56 ч.

Още живи са в мене 

  Поезия » Друга
471 0 2
          Мечтата ми ще бъде отмечтана,
животът ще си вземе своето от мен.
Навеки ще остане неразбрана
душа нещастна - взета от съдбата в плен.

И болката в душата ми стаена
ще стиска и ще души моите гърди.
Надеждата в нерадости родена
невзрачна ще изтлее и ще се стопи.

Какво от туй, че боли и страдам
и че съдбата ме от радости лиши,
но трябва ли вечно да унивам,
да плача, да проклинам - все да ми тежи...

Животът, зная, своето ще вземе
и неусетно с времето ще отлети,
но днеска все още живи са в мене
последните ми неувяхнали мечти...

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??