18.07.2012 г., 10:31 ч.

Още си дете 

  Поезия
523 0 4

И въпреки всичко си оставаш дете,
уплашено и в същото време игриво.
И с погледа си търсиш утеха, небе,
любов и нещо красиво.
Пораснал си, но не си готов
по пътя нататък да поемеш.
Животът е тежък и суров,
а ти трябва своето място в него да заемеш.
И пак си сам, други няма,
а имаш нужда да говориш.
Сам си и утеха би било дори с мама
да можеш отново да поспориш.
А колко ти се иска да си достоен
решенията си да вземаш сам,
сърцето ти да бъде силно и спокойно
дори когато болката настанила се е там.
Още си дете и го знаеш,
дори животът да те кара да растеш.
Още си дете и мечтаеш
щастието и любовта в едно да събереш.

© Любослав Цветанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стрaхотно е, прaти ми покaнa зa фейс, aз също съм творец, Николa Димaнов (Христов), мaлкaтa снимкa е с моя лик, голямaтa с много хорa съм, от Сливен съм!
  • Пишеш много добре! Усмивки!
  • Много е хубаво! Поздравления!
  • Много харесах!
    Макар и още дете пишеш добре!Поздравления!
Предложения
: ??:??