9.08.2015 г., 11:23 ч.

Още за носталгията ми в спорта 

  Поезия » Друга
266 0 0

Още за носталгията ми в спорта

Проклинам всеки ден "Балкан турист",
със лукса, със завеските, с килима,
и печеното телешко с ориз,
и къпаната в слънце зима.


От тях не съм си  със ума.
Проклинам "лагерите" и скитнята,
защото не съм си у дома,
а съм заточен по  по земята...


Аз ненавиждам вече и света,
проклинам влакове и самолети,
че ме държат далече от дома!
С проверки, митници и етикети!

Вземете ми комфортните  хотели!
И дайте ми в замяна моя собствен дом,
с семейството, с децата пощурели,
и  с патриархалния закон!
 1973г.София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??