9.03.2017 г., 12:09 ч.

Осмомартенско откровение! 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
537 2 0

 

 

 

Да бе днес и твоят ден рожден,

за подарък щях да ти направя

от градината на Господ Бог

в букет тринадесет небесни стръка,

не откъснати от там,

а живи взети!

 

По един от тях да може всеки път,

месечината когато се изпълни,

да разтвори венчелистчета в цвят!

С неземната си красота и аромат

да правят дните ти честити,

а не назаем взети!

 

С цветчетата, окъпани в лъчите на зората,

утрото си с радост да посрещаш!

В приказно вълшебство окрилен,

духът ти да дари на всеки срещнат

слънчевата ти усмивка детска

и прекрасна като теб!

 

А тринайстият за всеки ден е!

 

Две ръце:

Побрали в шепи всичко,

опора, радост и утеха,

за теб готови всеки миг

дланите си да разтворят!

 

и

 

Сърце без корист

на приятел верен,

който безрезервно

те обича!

 

© Todor Nikolov Всички права запазени

София

08.03.2017 г.

 

(посвещава се на Биляна Манчева)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??