1.12.2013 г., 11:51 ч.

Останах романтик 

  Поезия » Бели стихове
482 0 1

 

Останах романтик,

въпреки  ферментиралите мигове

и  горчивия вкус на солени съждения.

Въпреки просташки сладките  хвалебствия,

откупени със сребърниците на Юда.

 

Останах романтик,

въпреки че разрушиха хоризонтите

и направиха от тях капани.

Въпреки че ме изтриха  с ненавистна  гума,

а с фамилна ножица ме  изрязаха.

 

Останах романтик,

въпреки че с воденичен камък на шията

хвърлиха любовта ми в блатото на омразата.

Въпреки че отсякоха дървото,

което бях отгледала от семчица

и върху което пеех...

 

Останах романтик,

въпреки че мои кожи топлят чужди джобове.

И милостиня  бях във шепите на  просяци.

Въпреки  мъката, рисуваща лицето и косите ми

със многоцветието на ангели...

 

Останах романтик, въпреки всичко.

 

Тогава се научих да се виждам.

Открих какво е преданост, любов и вяра...

и всички вкусове добиха сладост.

 

Останах романтик, защото

следи оставя тритото от гума,

 а водна лилия  е любовта

разцъфнала сред жабуняка на омразата.

 

Останах романтик, защото

 ново дърво посях за бликналите песни,

докато сипех  истини във просяшките длани.

Разбрах, че болката и мъката са нашите фантазии.

Останах романтик. 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??