23.04.2020 г., 0:22 ч.

Остани каквато си... 

  Поезия » Строги форми
1055 0 1

Ти можеш всичко истинско да сториш.

Да ми покажеш същност благотворна.

На злото със добро ще отговориш.

Красотата в теб е неуморна.

 

Свободата ти, душа просторна,

е безкрайно синя. Извисена

твоята любов звучи мажорна

във симфонията откровена.

 

Остани каквато си, всежива

побеждавай с жаркост справедлива

пошлост и коварство, и халтура.

 

Следвам те през планини, гори,

през морета и пустини, в буря...

В ада с тебе слязъл бих дори.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??