29.12.2020 г., 10:59 ч.

Остави ми само две следи 

  Поезия
236 1 11

Остави ми само две следи в снега,

само две следи и аз ще те намеря.

Зная кой да питам – пълната Луна

и лъчите и́, които притреперват.

 

Зная кой да питам – вятърът игрив,

той потулените тайни ще разкаже.

Бе вилнял на воля, непокорен, див –

непознати пътища ще ми покаже.

 

А накрая ще открия извор чист

и по жилите му ще вървя – надолу.

Там, където грейне блясък най-лъчист,

ще е знака, че душата ти се моли!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??