Dec 29, 2020, 10:59 AM

Остави ми само две следи 

  Poetry
234 1 11

Остави ми само две следи в снега,

само две следи и аз ще те намеря.

Зная кой да питам – пълната Луна

и лъчите и́, които притреперват.

 

Зная кой да питам – вятърът игрив,

той потулените тайни ще разкаже.

Бе вилнял на воля, непокорен, див –

непознати пътища ще ми покаже.

 

А накрая ще открия извор чист

и по жилите му ще вървя – надолу.

Там, където грейне блясък най-лъчист,

ще е знака, че душата ти се моли!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??