На Съпругата ми
Прашинка във безкрая е Човек...
Истината търсещ сред хаос и звезди...
Пътища без край създава и гради...
връх на пирамидата, наречена Живот...
на Боговете смъртни... вечен Гроб...
Ала днес присмивам му се АЗ...
Стига вече гордост и опиянение...
Живота е вик, а НЕ забавление...
а Вселената е Океан от мълчание...
имаща за себе си основание...
да същестува изначално сега и преди...
докато Човека на всичко измени...
и превърне се в поредния бръснач...
на идеи, блянове и богове... Палач...
Острие на Мига...
създало...
Вечността.
© Пламен Йовчев Всички права запазени
Какво точно влагаш в думичката "измени", защото често я използваш? Измяната е път в грешната посока,и ако човека е изменил на божественото тогава има смисъл написаното от теб, но ако си вложил друг смисъл в думите тогава почерняш красотата на човешкия лик,не всеки е палач на бляновете и идеалите, това е свободен избор.