25.06.2019 г., 10:18 ч.

Островът... 3 

  Поезия » Любовна, Друга
257 0 0

 

Островът... 3

 

Аз имам малък светъл остров

там горе в Космоса безкраен...

Ела ми някога на гости –

във ден от Вечността случаен!...

 

Ела при мен да ти разкажа:

какво в Живота съм научил

и как да впишеш пак в Пейзажа –

в Забрава дълго тънал случай...

 

А зная начини хиляда,

(та даже и един отгоре!)

как Любовта да бъде млада,

дори и да стареят хората...

 

Но няма във „хиляда нóщи”,

а във една ще ти ги кажа:

обаче ако искаш óще –

готов за Вечността съм даже...

 

Въртях се много из Живота

и във обърквани завои,

а все на „Нулевата кóта

базирах новите устóи...

 

Но уж започвах все на чисто

и Зодиите проверявах,

пък с всичките си Нови истини

все стари грехове повтарях!...

 

Обаче вярвах, че ще мога

все някога да хвана пътя

ако в нелепата тревога

пред Бъдещето: не отстъпя...

 

... Затуй измислих този Остров

и искам с теб да го заселим:

живот да пръснем из Вселената

с мотив от Боговете взели...

 

Живеем във Сегашно време,

а все за бъдеще мечтаем,

но днес са нашите проблеми,

които често и не знаем!...

 

... Повярвай ми, ще бъде просто

когато дойдеш тук, при мене

на моят фантастичен Остров

скрит в малък ъгъл на Вселената!...

 

... Е вярно мъничко е тясно

(а пък и бързото въртѐне!!!...)

но иначе ще е прекрасно:

понеже ще владеем Времето...

 

Тук изгревите са безкрайни,

а после залезите – също...

И тесничко си е за тайни,

когато нежно те прегръщам!...

 

Тъй даже Любовта тогава

ще е чаровно откровена,

а Гравитацията здраво

ще ни задържа във Вселената...

 

Надвесени над Необята

ще търсим във Безкрая взрени:

във орбитата на Земята

следи от Миналото време....

 

Понеже вече ще владеем

добре Законите вселенни

възможно е да преживеем

отново част от дните земни...

 

... Разбира се, че ще са само

от нас щастливите избрани

а свършат ли, ще тръгнем двама –

към бъдещите без покани...

 

И тъй събрали невъзможно:

тук всички Времена останали

в едно; ще минем без тревожно

очакване пред Вечността застанали.

 

След всички чудеса, които

за тебе скъпа ще разкрия

едно ще си оставя скрито

обвито в тайнствена магия,

 

та всеки ден да ти показвам

тук Чудото на любовта си:

–загледан в щедрата ти пазва,

–очакващ нежните ти гратиси!...

 

Ще посадим вълшебно цвѐте,

а ароматът му прекрасен –

щом страстно вдъхнат ветровете

из Острова ще го разнасят...

 

* * * * * * *

Ела!... Ела на моят Остров

в една действителност вълшебна,

но тъй необичайно проста:

– реална е, а е легенда!...

 

24.06.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??